470x120 marmer

Verwachten heeft met wachten te maken. Dat duurt soms lang. Daarom helpt het om tijd zichtbaarder te maken in de vorm van een (scheur)kalender. Doe deze activiteit vóór de adventsperiode zodat de kalender de hele adventperiode gebruikt kan worden. De kinderen maken elk een of enkele pagina’s voor de kalender met verhaaltjes, spreuken, gedichtjes, liederen, een spel idee of een puzzel. Natuurlijk is het ook leuk om deze activiteit gemeentebreed uit te voeren!

Uit het schilderen kunnen gedachten, ideeën en ontdekkingen voortkomen. In de cursus 'schilderen naar de seizoenen' is daar aandacht voor.

Seizoenen gaan over de concrete eigenschappen van het seizoen zoals de temperatuur, geuren en kleuren, maar ze gaan ook over herinneringen, wat gebeurd is en gekoppeld aan een seizoen.

Schilderen vind ik een heerlijke vorm om creatief bezig te zijn. De heldere kleuren, de mogelijkheid om me te laten verrassen door wat ontstaat. De vrijheid, speelsheid, niets moet ontstaan, maar alles kan, juist als de techniek en de ratio niet de boventoon voeren.

Ik nodig mensen graag uit om de focus op het vooraf bepaalde resultaat los te laten en te genieten van het bezig zijn met de verf.