470x120 marmer

Eindejaarsactiviteiten 2018

De zomervakantie is weer voorbij, de natuur staat al iets langer in de herfststand, is het voor jezelf ook goed om de omslag van de seizoenen mee te maken?

Mooi Magenta organiseert workshops om te schilderen, collages te maken, te schrijven over - gewoon- waar je zin in hebt, wat je achter je laat of de associaties bij het thema.

Workshops worden ook als maatwerk voor uw eigen groep aangeboden. Dus op uw tijd, uw thema, uw locatie.

Voor onderstaande workshops geldt: geef uw voorkeur voor een workshop dag/datum aan, kom samen of met meer! en daarna kijken we of er nog andere belangstellenden zijn. Groepen in mijn atelier tot 5 personen.

Planning: op zondagmiddag 14.30 - 16.30 of vrijdagochtend 10-12 uur of vrijdagmiddag 13.30-15.30 uur

1. Psalmschilderen. Een psalm biedt het vertrekpunt voor het eigen schilderwerk. De psalm wordt voorgelezen, waarna de deelnemers hun eigen beelden en kleuren en vormen en ideeen vormgeven met (acryl)verf op papier. We kijken er samen naar en daarna wordt het eigen werk mee naar huis genomen. Een mooie manier om een tekst voor je te laten spreken en te ontdekken wat voor beelden er bij je leven.

2. Herfst/winterschilderen. Een gedicht over de herfst of winter vormt het vertrekpunt voor het eigen schilderwerk. Laat je verleiden tot een mooie expressie van kleur, beweging, licht en donker. Het gedicht wordt voorgelezen, we gaan aan de slag, daarna bekijken we de werken. Iedereen neemt zijn/haar eigen werk mee naar huis.

3. Eindejaarscollage. Het jaar loopt op z'n eind. Voordat we over een aantal weken het nieuwe jaar instappen, staan we stil bij het afgelopen jaar.  Wat is er  gebeurd, wat heeft indruk gemaakt? Wat is blijven hangen van afgelopen jaar, wat neem je al langer mee, wat hoort helemaal bij jou? Met deze insteek maken we een collage, waar afbeeldingen maar ook verf, stiften, potloden en krijt gebruikt kunnen worden.
b. Nieuwjaarscollage. Hoe wil jij het nieuwe jaar beginnen? Heb je goede voornemens? Maak je dit jaar werk van wat je al heel lang wilt? Stel het je helemaal voor je in een collage hoe je het wilt hebben, een eerste stap om het werkelijkheid te laten worden.

4. Advent en een beetje kerst-collage. Aan de hand van een aantal bijbelteksten maken we een collage. Je kiest voor wat aanspreekt of maakt een mix. Gedachten van nu en van vroeger vermengen zich. Met afbeeldingen en verschillende materialen, als verf, krijt, stift etc. maken we een eigen werk (op papier). Welke tekst spreekt aan? Is het iets van toen of kan het ook over nu, jouw leven, gaan?

Aanmelden of informatie? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel me.