470x120 marmer

Psalmen kennen een rijkdom aan beelden, opvattingen en emoties. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om te schilderen! Mensen herkennen de tekst of herkennen iets uit hun eigen leven in de psalmen of de tekst roept een beeld, kleur of beweging op. De tekst gaat ergens over. Tijdens het schilderen proberen we te ontdekken waar de tekst voor ieder van ons over gaat. Ook wie geen ervaring heeft met schilderen maar wel mee wil doen met deze ontdektocht, is van harte welkom. En ook wie wel/niet kerkelijk is, is van harte welkom!

De opzet van de workshop: we beginnen met een introductie van het schilderen en de materialen (acrylverf op papier). Daarna lezen we de tekst van deze bijeenkomst. Vervolgens gaan we schilderen en ten slotte bekijken we de werken samen. De groepsgrootte is 4-8 deelnemers.

Aanmelden bij Ellen Tijmes, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onkostenvergoeding € 2,- pp per bijeenkomst.
Data: woensdag 23 januari en 6 februari 20.00 - 22.00uur in de Protestantse kerk in Huissen, Raadhuisplein 35
6851 BW te Huissen

Ook dit jaar deed ik weer mee met de kunstroute van Mea Vota. De kunstroute vond dit jaar plaats tijdens het zonnige weekend van 16 en 17 juni 2018.

 

kunstroute

 kijk voor een fotoimpressie hier.

Activiteiten najaar 2018 en voorjaar 2019

- de workshops vinden plaats in de binnenstad van Arnhem aan de Markt.
- vooraf aanmelden
- inclusief materialen, koffie/thee, koekje
- kosten €20,- incl. BTW p.p.

Voorjaar 2018 (besloten bijeenkomsten) aangevraagd via het PCTE:
Doetinchem training actieve werkvormen voor het jeugdwerk
Zevenaar blended training pastoraal gesprek (pilot) twee bijeenkomsten voor vrijwilligers in het pastoraat.
Halle een bezinningsavond over het jeugdwerk.

Voorjaar 2019 in de regio Arnhem
Training uitvaartbegeleiding door gemeenteleden samen met Miriam Bierhaus.


Trainingen van het PCTE zijn via Utrecht aan te vragen maar ookDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij mij.

Schilderen vind ik een heerlijke vorm om creatief bezig te zijn. De heldere kleuren, de mogelijkheid om me te laten verrassen door wat ontstaat. De vrijheid, speelsheid, niets moet ontstaan, maar alles kan, juist als de techniek en de ratio niet de boventoon voeren.

Ik nodig mensen graag uit om de focus op het vooraf bepaalde resultaat los te laten en te genieten van het bezig zijn met de verf.