470x120 marmer

Het jaar loopt ten einde. De herfst 'bloeit' volop. Voor velen een tijd van drukte, Sint en kerst. Maar ook het einde van een jaar om af te sluiten en bij stil te staan. Dat kan in de volgende workshops op een verdiepende en gezellige manier.

- de workshops vinden plaats in de binnenstad van Arnhem aan de Markt.
- vooraf aanmelden
- inclusief materialen, koffie/thee, koekje
- kosten €18,50 incl. BTW p.p.

zondag 19 november 14.30 - 16.30 uur

Psalmschilderen. Een psalm biedt het vertrekpunt voor het eigen schilderwerk. De psalm wordt voorgelezen, waarna de deelnemers hun eigen beelden en kleuren en vormen en ideeen vormgeven met (acryl)verf op papier. We kijken er samen naar en daarna wordt het eigen werk mee naar huis genomen. Een mooie manier om een tekst voor je te laten spreken en te ontdekken wat voor beelden er bij je leven.

vrijdag 24 november 14.30 - 16.30 uur

Herfstschilderen. Een gedicht over de herfst vormt het vertrekpunt voor het eigen schilderwerk. Laat je verleiden tot een mooie expressie van kleur, beweging, licht en donker. Het gedicht wordt voorgelezen, we gaan aan de slag, daarna bekijken we de werken. Iedereen neemt zijn/haar eigen werk mee naar huis.

vrijdag 15 december 14.30 - 16.30 uur

Eindejaarscollage. Het jaar loopt op z'n eind. Voordat we over een aantal weken het nieuwe jaar instappen, staan we stil bij het afgelopen jaar.  Wat is er  gebeurd, wat heeft indruk gemaakt? Wat is blijven hangen van afgelopen jaar, wat neem je al langer mee, wat hoort helemaal bij jou? Met deze insteek maken we een collage, waar afbeeldingen maar ook verf, stiften, potloden en krijt gebruikt kunnen worden.

zondag 17 december 14.30 - 16.30 uur

Advent en een beetje kerstcollage. Aan de hand van een aantal bijbelteksten maken we een collage. Je kiest voor wat aanspreekt of maakt een mix. Met afbeeldingen en verschillende materialen, als verf, krijt, stift etc. maken we een eigen werk (op papier). Welke tekst spreekt aan? Is het iets van toen of kan het ook over nu, jouw leven, gaan?

 

inschrijven

 

Kunstroute Lingewaard, 10 en 11 juni 2017.
Mijn werk is dit keer te vinden in een kas bij het Tuinbouw Museum Mea Vota, aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen.

Tussen 12 en 17 uur is het museum geopend en is ook op verschillende andere locaties werk van locale kunstenaars te zien. Op de website www.kunstinmeavota.info is informatie over de route en deelnemers te vinden.

NB Wegens verplichtingen elders kan ik helaas alleen zondag bij mijn eigen werk aanwezig zijn.

Op 1 april 2017 vindt de Landelijke Pastorale Dag plaats in Gouda. Het thema is ‘Bewogen en betrokken, pastoraat met hart en handen’.

De Landelijke Pastorale Dag is bedoeld voor mensen die in de plaatselijke kerk een rol vervullen in het pastoraat, zoals ouderlingen, bezoekmedewerkers en predikanten.