470x120 marmer

Voor wie niet bekend is met de techniek van het schilderen en het mengen van kleuren, geef ik eerst een korte introductie. De cursus is daardoor voor iedereen toegankelijk.

Opzet: samen de tekst lezen. Iedereen gaat schilderen. Het bekijken en bewonderen van de schilderwerken. Korte nabespreking. Iedereen neemt zijn/haar werk mee naar huis of er komt een expositie van de werken in uw eigen ruimte.

Door met de Psalmen bezig te zijn, leer je je eigen visie op de tekst kennen en misschien wel loslaten. Wat komt naar boven, wat kan en wil je verbeelden. Zonder daar over na te denken, komt er altijd iets op papier.

Groepen kunnen ook zelf inspirerende teksten aandragen, deze cursus is niet alleen bedoeld voor bijbelteksten.

Een voorbeeld van een mogelijke workshop was die op de landelijke pastorale dag van de PKN op zaterdag 16 april 2016.

4. Schilderen naar aanleiding van een bijbeltekst
Met schilderen ontdek je een andere taal dan door praten alleen. Deelnemers aan deze workshop proberen bij hun bezieling te komen door te luisteren naar Matteüs 8: 23-27 (Jezus en de storm op het meer), laten zich inspireren en gaan dan zelf aan de slag. Vervolgens bekijken ze elkaars werk en delen hun inspiratie en keuzes. Deze workshop is een voorbeeld van een manier van groepspastoraat.

Reacties van cursisten op de cursus psalmen schilderen:

... een avontuur met vormen en kleuren ...

... ontspannend en toch met diepgang ...

... ruimte door Ellen om zelf te ontdekken ...

... het zijn niet alleen de woorden die me raken maar ook het gevoel, de beleving en waar ik sta nu in mijn leven, mooi om te ontdekken ...

 

Praktische gegevens

  • voor iedereen die met bijbelteksten bezig wil gaan. O.a. psalmen of een tekst naar aanleiding van een thema dat u persoonlijk boeit of raakt.
  • groepsgrootte 4 – 15 personen
  • duur series van 1 tot 5 bijeenkomsten, workshops duren 2 uur. Uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld als onderdeel van een startzondag, kerkenraadsdag, kloosterweekend. Of binnen het V&T aanbod.
  • op locatie en data in overleg
  • materiaal: acrylverf en papier, u mag met eigen materialen werken.