470x120 marmer

Ook dit jaar deed ik weer mee met de kunstroute van Mea Vota. De kunstroute vond dit jaar plaats tijdens het zonnige weekend van 16 en 17 juni 2018.

 

kunstroute

 kijk voor een fotoimpressie hier.

Op 8 april tijdens Kom in de kas van 11.00 - 17.00 uur bij JeuPro aan de Langstraat in Gendt een expositie van schilder-teken- en collagewerken. Een schitterende zomerse dag, met bijbehorende temperaturen in de kas!

Komindekas

Ben je wel enthousiast over creatieve workshops maar zie je het niet zitten om het allemaal zelf te organiseren?
Laat het feestje/de bijeenkomst organiseren door Ellen Tijmes.

Het jaar loopt ten einde. De herfst 'bloeit' volop. Voor velen een tijd van drukte, Sint en kerst. Maar ook een getijde om bij stil te staan. Dat kan in een van de volgende middagworkshops op een verdiepende en gezellige manier met schilderen of collages.

- de workshops vinden plaats in de binnenstad van Arnhem aan de Markt.
- vooraf aanmelden
- inclusief materialen, koffie/thee, koekje
- kosten €18,50 incl. BTW p.p.

kijk voor data in de agenda

 Deze workshops zijn ook op eigen datum, locatie, met besloten groep aan te vragen.

 

Marmeren is een leuke manier om met kleuren, verf of inkt en papier bezig te zijn en heel mooie verrassende effecten te krijgen. Het gemarmerde papier is om mooi om naar te kijken, in te lijsten, kan gebruikt worden als kaft of schutblad voor een te maken boeken of om leuke originele kaarten te maken.

Workshops met je eigen groep op locatie naar wens. Heb je een grote keukentafel, een atelier, een mooie tuin of lijkt het je leuk om een workshop in het park te volgen? Bereid de plek voor (in overleg) en de workshop kan gepland worden. Een workshop duurt 2 tot 3 uur. Daarnaast kunnen deze workshops ook in mijn atelier in Arnhem plaatsvinden.

Maak zelf een cadeau of geef de workshop cadeau!

a.een mooi doosje
b.een mooi boekje

Geschikt voor jong en oud. Leuk voor een ouder-kind workshop/uitje, een vriendengroep, familiebijeenkomst.

Uit het schilderen kunnen gedachten, ideeën en ontdekkingen voortkomen. In de cursus 'schilderen naar de seizoenen' is daar aandacht voor.

Seizoenen gaan over de concrete eigenschappen van het seizoen zoals de temperatuur, geuren en kleuren, maar ze gaan ook over herinneringen, wat gebeurd is en gekoppeld aan een seizoen.

Oei creatief schrijven, moet je er creatief voor zijn? Nee, dat is niet nodig! Wie kan schrijven, kan al meedoen. Open voor wat ontstaat en (proberen) loslaten van wat moet, aan resultaat, stijl en vorm. Nadenken is niet nodig. En zo kan opkomen wat nu belangrijk is voor jou.

Schilderen vind ik een heerlijke vorm om creatief bezig te zijn. De heldere kleuren, de mogelijkheid om me te laten verrassen door wat ontstaat. De vrijheid, speelsheid, niets moet ontstaan, maar alles kan, juist als de techniek en de ratio niet de boventoon voeren.

Ik nodig mensen graag uit om de focus op het vooraf bepaalde resultaat los te laten en te genieten van het bezig zijn met de verf.

Voor een creatieve workshop met een groep collega’s of medewerkers uit een bedrijf of organisatie, familie of vrienden kunt u terecht bij Mooi Magenta. Vooraf worden de wensen bepaald aan de hand waarvan de workshop wordt vormgegeven centraal staat het ‘plezier in creatief’.

Schilderen vind ik een heerlijke vorm om creatief bezig te zijn. De heldere kleuren, de mogelijkheid om me te laten verrassen door wat ontstaat. De vrijheid, speelsheid, niets moet ontstaan, maar alles kan, juist als de techniek en de ratio niet de boventoon voeren.

Ik nodig mensen graag uit om de focus op het vooraf bepaalde resultaat los te laten en te genieten van het bezig zijn met de verf.

een herinneringsboek is een boek waar in je eigen gedachten, beleving en verwerking centraal staan. Een herinneringsboek kan ook een boek over een geliefd persoon zijn. Geef vorm aan je eigen verhaal, het verhaal dat geschreven moet worden

Een cursus van 3 bijeenkomsten om eens wat te proberen. Er komen verschillende materialen en technieken langs. We werken aan de hand van een thema. Wat kan: marmeren, werken met krijt, acrylverf, collages en combinatie met inkt.